Afspraak voor een trimbeurt en/of showklaar maken

Ik ben gediplomeerd hondentrimster en gespecialiseerd in het professioneel trimmen en showklaar maken van ruwharige teckels en stabyhounen.

De trimstudio is aangesloten bij de branche organisatie ABHB.

U kunt bij mij voornamelijk terecht voor het showklaar maken van uw hond.
Maak op tijd een afspraak zodat we goed kunnen timen wanneer de vacht optimaal is voor een show.

Ik neem geen gecastreerde of gesteriliseerde honden meer aan omdat deze door de veranderde hormonen dikwijls een te bewerkelijke vacht hebben gekregen waar ik te lang mee bezig ben en daar zelf fysieke klachten van krijg.

Het trimmen verricht ik op ambachtelijke wijze, geheel met de hand (duim en wijsvinger).

Ik verwacht van u dat u uw hond vlo vrij brengt, daar wij zelf ook honden hebben en een besmetting met vlooien rampzalig zou zijn. Mocht ik onverhoopt toch vlooien aantreffen op uw hond, dan ben ik genoodzaakt daar € 15,00 extra voor in rekening te brengen wegens extra schoonmaakwerkzaamheden en gebruik van bestrijdingsmiddelen.

Hoe het zit met de vacht van een ruwharige teckel

Een ruwharige teckel moet gemiddeld 4 keer per jaar getrimd worden en wanneer u uw teckel uitbrengt op shows, moet de vacht regelmatig bijgehouden worden.

De vacht behoort ruw aan te voelen en alles behalve zacht. De vacht is water- en vuilafstotend en de onderwol is dicht.

De dagelijkse verzorging beperkt zich doorgaans tot het eenmaal per week doorkammen of borstelen van de vacht. De baard moet geborsteld worden om zo vuil en voedselresten te verwijderen. Knip geregeld het haar onder de voetzolen vlak weg, zodat vuil en sneeuw niet mee naar binnen gesleept worden en de hond kunnen irriteren.

Ruwharige honden moeten regelmatig getrimd worden. Dit houdt in dat de dode/rijpe dekharen verwijdert worden en de nieuwe vacht zichtbaar wordt. Waneer de hond niet getrimd wordt, komt de nieuwe vacht niet goed naar boven. Naast het feit dat de hond er onverzorgd uitziet, krijgt de hond jeuk en zal krabben. Een ongetrimde vacht verliest bovendien zijn water- en vuilafstotende eigenschappen.

Afhankelijk van de soort ruwharige vacht is het wisselend hoe vaak een ruwharige hond getrimd moet worden, maar houd er rekening mee dat dit elke 3 tot 5 maanden moet gebeuren met een gemiddelde van 4 keer per jaar.

Wanneer u uw pup voor de eerste keer laat trimmen, wees dan voorbereid op een verrassing. U brengt uw wollige pup naar de trimsalon en haalt een kleinere maar meer volwassen uitziende hond weer op.

Ruwharige honden worden normaal gesproken niet gewassen, omdat dit de water- en vuilafstotende eigenschappen van de vacht wegneemt. Een oud gezegde is, dat je een ruwharige hond schoon "plukt". Maar als de hond ongelukkigerwijze eens echt vies is, doordat hij bijvoorbeeld ergens in heeft liggen rollen, dan kan het noodzakelijk zijn om de hond te wassen. In dat geval dient u een shampoo voor ruwharige vachten te gebruiken. Echter let op, de hond vlak voor een trimbeurt niet wassen!